We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Cashflowplanning

Deminor NXT > Diensten > Finance > Cashflowplanning

Cash(flow) is King.

 

Voor een onderneming is het onontbeerlijk om een goed zicht te hebben op de inkomsten en uitgaven. Cashflowplanning is het proces van het voorspellen en beheren van de inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Cashflowplanning is erg nuttig omdat het u in staat stelt uw liquiditeitspositie te begrijpen, potentiële tekorten te identificeren en tijdig passende maatregelen te nemen om financiële stabiliteit te behouden.

Vragen die u zich misschien stelt

Welke impact hebben strategische en tactische investeringen zoals digitalisatie, aankoop van bedrijfsvastgoed, automatisatie, modernisering machinepark of de overname van een ander bedrijf op de financiële situatie van mijn onderneming en hoe kan ik me hierop best voorbereiden?
Wat zijn de beste manieren om mijn financiële risico's te beheren en de onderneming te beschermen tegen onverwachte uitgaven?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik na een grote investering nog voldoende geld heb of genereer om de lopende verplichtingen en dagelijkse uitgaven van mijn onderneming te dekken?

Met onze expertise en ervaring binnen Deminor NXT analyseren we uw huidige cashflow, identificeren we knelpunten en stellen we een gedetailleerde prognose op om de inkomsten en uitgaven van uw onderneming in balans te brengen.

We bieden u advies op maat en stellen een actieplan op dat specifiek is afgestemd op uw situatie, zodat u grip krijgt op de cashflow en uw financiële doelstellingen kunt realiseren.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U staat op het punt een grote investering te maken en wil berekenen welk kapitaal u nodig zal hebben om de huidige werking van uw onderneming niet te hypothekeren.
U wilt de financiële haalbaarheid van een geplande (zware) investering beoordelen en een plan opstellen om uw cashflow te beheren tijdens de aflossingsperiode van de investering.
Uw professionele activiteit is seizoensgebonden en u wilt tijdens de rustige maanden voldoende liquiditeit behouden om de operationele kosten te dekken.

Plan van aanpak

Stap 1

We houden een verkennend gesprek om inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw onderneming, doelstellingen en specifieke behoeften met betrekking tot het cashflowmanagement.

Stap 2

We verzamelen, in samenspraak met u, de relevante financiële documenten die aan de grondslag liggen van de cashflow.

Stap 3

We evalueren de historische cashflowgegevens om inzicht te krijgen in de inkomstenbronnen, uitgavenpatronen en seizoensgebonden schommelingen, en identificeren eventuele knelpunten of risico’s in de cashflow die mogelijk moeten worden aangepakt.

Stap 4

We stellen een cashflowprognose op en bespreken met u de mogelijke verbeteringen en strategieën om de cashflow te optimaliseren.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.