We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Familiale opvolging

Deminor NXT > Diensten > Transactions > Familiale opvolging

De sterkte van een familiebedrijf is de hechte band tussen de aandeelhouders, de bestuurders en het management. Het zijn meestal familieleden die vlot met elkaar samenwerken, over de generaties heen.

 

De grootste wens van vele ondernemers is om het familiebedrijf over te dragen aan de volgende generatie, die het eigendom en de leiding van de onderneming krijgen. Een alternatief is een verkoop van het bedrijf aan een derde, of het behoud van de familiale controle over het bedrijf via een extern management.

Vragen die u zich misschien stelt

Wanneer ben ik er klaar voor om het bedrijf over te dragen/over te nemen?
Wanneer beginnen wij het best aan de familiale opvolging?
Wat zijn de belangrijkste stappen? En hoe snel verloopt zo’n familiale opvolging?
Wat zijn de beste financiële, juridische en fiscale scenario’s?
Kan ik nog actief blijven na de overdracht?
Hoe regel ik een faire verdeling tussen mijn kinderen, wanneer zij niet allemaal actief zijn in het bedrijf?
Kan ik het bedrijf fiscaal overdragen, maar alsnog de controle behouden?

Bij deminor NXT hebben wij meer dan 30 jaar ervaring met familiebedrijven. Wij weten hoe belangrijk een opvolgingsproces kan zijn, zowel voor het bedrijf als voor de familie. Wij begeleiden alle betrokken partijen, ondernemers en opvolgers, om de juiste keuzes te maken volgens de adequate timing, met een grondige voorbereiding en een overeengekomen stappenplan.

Onze begeleiding omvat alle facetten van het proces: emotioneel, organisatorisch, financieel en juridisch-fiscaal. Het is immers cruciaal om het emotionele pad te effenen alvorens we de eerdergenoemde aspecten behandelen.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U nadert de pensioenleeftijd en wenst de continuïteit van het bedrijf te garanderen.
Er zijn geen opvolgers binnen de familie.
Er zijn meerdere bekwame opvolgers, maar u weet niet hoe u die situatie moet aanpakken.
U kan uw vader of moeder niet overtuigen om het bedrijf los te laten.
Het is zeer moeizaam om dit onderwerp in familieverband te bespreken.
Er zijn oplopende spanningen tussen de generaties of familietakken binnen het bedrijf.

Plan van aanpak

Stap 1

Oriëntatie. We bereiden u voor op de situatie.

Stap 2

Analyse. We informeren u over de verschillende aspecten en mogelijke scenario’s.

Stap 3

Voorbereiding. We maken een stappenplan en indicatieve kalender op.

Stap 4

Implementatie. We kiezen samen met u het weerhouden scenario en de waardebepaling van het bedrijf, en we werken de financiële, juridische en fiscale aspecten van de opvolging uit.

Stap 5

Nazorg. We herevalueren de interne en externe communicatie, zorgen voor de nodige kennisoverdracht en brengen de overgangsmaatregelen tot stand.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.