We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Private Equity & Leveraged Buyouts (LBO)

Deminor NXT > Diensten > Transactions > Private Equity & Leveraged Buyouts (LBO)

Private Equity en Leveraged Buyouts (LBO) verwijzen naar financieringsmechanismen waarbij externe investeerders kapitaal inbrengen in een bedrijf, vaak in ruil voor een (meerderheids-) aandeel in het bedrijf. Deze transacties bieden u de mogelijkheid om uw bedrijf verder uit te breiden of over te dragen door gebruik te maken van extern kapitaal. Ze fungeren frequent als financiële mechanismen om oplossingen te faciliteren met betrekking tot bedrijfsoverdracht en opvolgingskwesties.

Vragen die u zich misschien stelt

Wat zijn de voordelen en nadelen van externe financiering?
Hoe kan ik mijn bedrijf het beste voorbereiden voor Private Equity-investeerders?
Hoe beïnvloedt een Private Equity-investering mijn aandeelhouderspositie en zeggenschap?
Welke financiële verplichtingen ontstaan er na het aangaan van een Leveraged transactie?
Is het haalbaar om extern kapitaal te vinden om bestaande aandeelhouders uit te kopen?

Het initiëren van Private Equity of Leveraged Buyout vereist een grondige voorbereiding en strategisch denken, zowel aan verkopende als aan kopende zijde.

Het omvat o.m. het klaar maken van het bedrijf, het identificeren van opportuniteiten, het vinden van geschikte investeerders, het optimaliseren van de financiële structuur van de transactie, het beheren van de inherente risico’s, enzovoort.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

Uw bedrijf wilt groeien en heeft kapitaal nodig om nieuwe markten te betreden.
U overweegt een management buy-out om uw bedrijf over te dragen.
U wilt bestaande schulden herstructureren zonder controle over het bedrijf te verliezen.
Uw bedrijf heeft kapitaal nodig om te investeren in activa, technologie of infrastructuur.

Plan van aanpak

Stap 1

We analyseren uw bedrijfsstrategie, financiële situatie en doelstellingen en bepalen de aangepaste aanpak.

Stap 2

We identificeren potentiële investeerders en partners die passen bij uw visie en doelen.

Stap 3

We maken een financieel plan, identificeren de optimale financieringsmix en brengen de beoogde rendementen in kaart.

Stap 4

We identificeren potentiële risico’s en dekken deze contractueel af.

Stap 5

We begeleiden u door het gehele transactieproces tot aan de closing.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.