We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Analyse van investeringsopportuniteiten

Deminor NXT > Diensten > Wealth > Analyse van investeringsopportuniteiten

Investeren in uw onderneming of met uw privévermogen een investering doen is ontzettend belangrijk met het oog op de toekomst. Het spreekt voor zich dat u de investering niet zomaar zal maken, maar die vooraf eerst goed wilt (laten) analyseren.

 

Met een investeringsanalyse brengen we de winstgevendheid van uw investering in kaart door de verwachte kasstromen af te zetten tegen de kosten en risico’s. Vaak gebruiken we verschillende analysemethoden – zoals de terugverdienperiode, de Return on Investment (ROI), Netto Contante Waarde (NCW), de interne rentabiliteit of de breakevenanalyse. Vervolgens verzamelen en combineren we de resultaten van die analyses zodat u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen over de investering.

Vragen die u zich misschien stelt

Wat zijn de mogelijke risico's en rendementen van de investering die ik op het oog heb?
Welke factoren en variabelen moet ik in overweging nemen wanneer ik een investeringsmogelijkheid evalueer?
Is er voldoende informatie en data beschikbaar om een grondige analyse uit te voeren en een weloverwogen beslissing te nemen over deze investering?
Hoe kan een investeringsanalyse mij helpen om de financiële levensvatbaarheid en winstgevendheid van de investering te beoordelen?
Welke andere investeringsmogelijkheden zijn er en hoe kan een investeringsanalyse mij helpen de verschillende opties te vergelijken en te prioritiseren?

De financiële experten van deminor NXT staan klaar om samen met u uw potentiële investeringen onder de loep te nemen. We brengen de belangrijkste variabelen in kaart en gebruiken passende analysemethoden, zodat u een solide basis heeft om uw beslissing te onderbouwen.

Na een grondige investeringsanalyse kunt u goed geïnformeerd en met een gerust hart de juiste investeringen maken.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U wilt investeren in een duurzaam energieproject, maar bent onzeker over de potentiële rendementen en risico’s.
U wilt het productieproces van uw bedrijf automatiseren om uw toekomstige marktpositie te verstevigen. U overweegt daarvoor (dure) geavanceerde machines aan te schaffen. U wilt dus inschatten wat de terugverdientijd van die investering is en of “het sop de kool wel waard is”.
Uw kinderen staan op het punt aan hun studies in het hoger onderwijs te beginnen en verlaten daarom het ouderlijke nest. Is het voor u op termijn voordeliger om voor hen een studentenkot te huren of investeert u beter zelf in een eigen onroerend goed?
U droomt ervan uw bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten of ermee internationaal te gaan, maar heeft onvoldoende zicht op de marktpotentie, operationele kosten, risico's en rendementsverwachtingen van dergelijke expansieplannen.

Plan van aanpak

Stap 1

We houden een verkennend gesprek om inzicht te krijgen in de aard, het verwachte rendement en de risicotolerantie van de gewenste investering.

Stap 2

We verzamelen de relevante informatie over de investering, zoals de financiële gegevens, de markttrends, de concurrentieanalyse en de economische indicatoren die mogelijk een invloed hebben.

Stap 3

We passen de juiste investeringsanalyses en technieken toe om de pro’s en contra’s van de investering in kaart te brengen. We visualiseren die in een gedetailleerd rapport, met een overzicht van de bevindingen, de toegepaste methodologie en een conclusie over de levensvatbaarheid van de investering.

Stap 4

We bespreken het rapport, en geven u advies en aanbevelingen op basis van de uitgevoerde investeringsanalyse.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.