We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Begeleiding bij familiale overdracht: juridische, fiscale en financiële aspecten

deminor NXT > Nieuws > Week van de Bedrijfsoverdracht | Infosessie: Begeleiding bij familiale overdracht

Geschreven door

De overdracht van of de opvolging binnen een familiebedrijf is een juridisch, fiscaal en financieel complex proces, waar ook emoties een belangrijke rol in spelen. Tijdig anticiperen op de opvolging of generatiewissels binnen familiale ondernemingen is dan ook een grote uitdaging.

Wat komt er bij zo’n proces allemaal kijken? Hoe begin je eraan en welke onderwerpen dienen besproken te worden? Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor de overdracht van jouw bedrijf?

 

Tijdens deze sessie bespreken wij de verschillende stappen van het overdrachtproces vanuit zowel juridisch, fiscaal als financieel oogpunt. We geven inzicht in de juridische aspecten en documenten, in hoe het bedrijf gewaardeerd wordt en wat het belang hiervan is, evenals hoe de overdracht fiscaal wordt behandeld en wat de fiscale kostprijs hiervan is.

 

Het doel van de sessie is het verwerven van inzicht in de belangrijkste juridische, fiscale en financiële aandachtspunten bij het doorlopen van een familiaal overdrachtsproces.

 

Deze gratis infosessie gaat door in de kantoren van deminor NXT te Gent (The Loop | Planet Business Center | Amelia Earhartlaan 17 – 9051 Sint-Denijs-Westrem) op woensdag 15/11/2023 van 18u30 tot 20u00.

 

 

Deelname is exclusief voorbehouden voor (familiale) ondernemers.

 

Meer informatie kan u terugvinden op de website van “Week van de Bedrijfsoverdracht“.

 

Indien uw voorkeur uitgaat naar een individueel adviesgesprek, dan kan u dit steeds aanvragen via info@deminornxt.com.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.