We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Begeleiding bij onderhandelingen

Deminor NXT > Diensten > Conflict > Begeleiding bij onderhandelingen

Is er een conflict ontstaan? Dan helpen we te voorkomen dat het verder uit de hand loopt.

 

We zoeken naar manieren om de communicatie tussen u en de andere partij te herstellen en proberen een duurzame oplossing te vinden die voor beiden evenwichtig is.

Vragen die u zich misschien stelt

Ik wil een conflict vermijden of oplossen. Waar begin ik?
Wie verdedigt mij in dit aandeelhoudersconflict?
Hoe onderhandel ik over mijn exit als aandeelhouder?
Hoe kunnen wij dit conflict oplossen zonder rechtbank?

Samen brengen we het conflict tot een goed einde. Enerzijds zetten we ons naast u neer en bereiden we gezamenlijk de nodige stappen voor, anderzijds volgen we de onderhandeling op de voet tot een wederzijds akkoord bereikt is.

Door u zo nauw te ondersteunen, blijven heel wat kosten en kostbare tijd gespaard – niet alleen voor u, maar ook voor de andere partij.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

Er is sprake van een belangenconflict of vermogensvermenging.
De generatie-overgang of opvolging verloopt niet vlot.
U en de andere partij hebben tegenstrijdige standpunten.
Men handelt niet transparant of houdt informatie achter.
Er doet zich machtsmisbruik of een machtsstrijd voor.

Plan van aanpak

Stap 1

We analyseren ieders positie en de oorzaken van het conflict.

Stap 2

We achterhalen de doelstellingen van elke partij in een persoonlijk gesprek.

Stap 3

We stellen pistes voor om de communicatie te herstellen en de partijen te laten onderhandelen.

Stap 4

We volgen de onderhandelingen op tot een evenwichtige oplossing gevonden is.

Stap 5

We stellen de nodige documenten op om het akkoord vast te leggen.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.