We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Waardebepaling

Deminor NXT > Diensten > Finance > Waardebepaling

Een objectieve waardebepaling van uw bedrijf of uw participatie biedt niet enkel inzicht in de huidige waarde ervan. Het laat u eveneens zien wat uw belangrijkste “value drivers” zijn en hoe de waarde van uw bedrijf door de jaren heen geëvolueerd is.

Vragen die u zich misschien stelt

Wat is de objectieve waarde van mijn onderneming?
Wat is de waarde van mijn participatie in het bedrijf?
Waarom is een waardebepaling niet beschikbaar voor aandeelhouders?
Welke informatie heb ik nodig om de waarde van mijn bedrijf of van mijn aandelen te laten bepalen?
Wat zijn de value drivers van mijn bedrijf?
Waarom wordt er, omdat ik een minderhoudsaandeelhouder ben, een korting toegepast op de waarde van de onderneming?
Hoe bepaal en onderhandel ik een faire prijs voor mijn aandelen?

Een objectieve waardebepaling is cruciaal wanneer u van plan bent een strategische beslissing te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de (familiale) overdracht van uw bedrijf, de exit of de toetreding van een aandeelhouder, de verkoop van uw participatie of de invoering van een bonusplan voor het management dat afhangt van de waardestijging van het bedrijf.

Bij deminor NXT adviseren wij om de waarde van uw bedrijf en uw aandelen regelmatig te laten schatten. Zodat uzelf, alle aandeelhouders en de bestuurders een beter inzicht krijgen in de waardeontwikkeling van de onderneming en in de factoren die daarin meespelen.

Onze ervaren collega’s gebruiken de meest gangbare en erkende waarderingsmethodes, zoals de Discounted Cash Flow-methode, de Multiples-methode en de methode van de substantiële waarde (of de GNA, de gecorrigeerde netto-actiefwaarde). Zo kunnen we u op een objectieve, gestructureerde en professionele manier begeleiden en beschikt u over een betrouwbare basis om mee aan de slag te gaan.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

Als aandeelhouder wenst u uw aandelen te verkopen tegen een eerlijke prijs.
U heeft een objectieve waardebepaling nodig, omdat er een nieuwe aandeelhouder of investeerder in uw onderneming komt.
U moet de waarde van uw bedrijf bepalen omwille van een overdracht, intern aan een opvolger, via een management buy-out of een externe verkoop.
U overweegt een afsplitsing van de onderneming en wilt een objectieve waardebepaling van de diverse onderdelen van het bedrijf.
U overweegt een bedrijf te kopen of erin te investeren en wenst daarvoor een objectief advies over de vraagprijs.
Als bedrijfsleider of bestuurder hebt u behoefte aan een jaarlijkse, objectieve waardebepaling van de onderneming voor uw raad van bestuur en/of uw aandeelhouders.
Binnen de familie is een interne regeling en betrouwbare, terugkerende waardebepalingsmethode nodig om exits tegen een objectieve prijs te kunnen onderhandelen.

Plan van aanpak

Stap 1

We verzamelen uw historische, financiële cijfers en brengen alle relevante data over de markt en de toekomstverwachtingen van uw bedrijf samen.

Stap 2

Wij analyseren die cijfers en maken een waarderingsmodel op.

Stap 3

We bespreken onze aannames met het management of het bestuur.

Stap 4

We bepalen de waarde van uw onderneming door geschikte waarderingsmethodes te selecteren en die vervolgens te testen op de gevoeligheid van de gekozen assumpties.

Stap 5

We bespreken de conceptuele waardebepaling met u en leveren nadien het finaal waarderingsverslag op.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.