We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Analyse van positie & strategie

Deminor NXT > Diensten > Conflict > Analyse van positie & strategie

Bent u als aandeelhouder wel voldoende beschermd? Welke regels gelden er bij een conflict of als iemand zijn of haar aandelen wilt verkopen?

 

Dankzij onze juridische en financiële analyse van uw positie geven wij inzicht in uw rechten en plichten tegenover de vennootschap en de andere aandeelhouders. We beoordelen daarbij of het bedrijf waarvan u aandeelhouder bent uw rechten voldoende waarborgt. We zoeken oplossingen voor de zwaktes van uw huidige positie en gebruiken de sterktes om uw doelstellingen te bereiken. Daarvoor maken wij een aangepaste strategie op.

Vragen die u zich misschien stelt

Hoe kan ik meer inspraak krijgen in de onderneming?
Wat is de waarde van mijn participatie?
Ik wil een conflict oplossen of vermijden. Waar begin ik?
Welke rechten heb ik als aandeelhouder?
Ik wil mijn aandelen verkopen. Hoe begin ik daaraan?
De vergaderingen van het bestuur lopen niet naar wens. Hoe kunnen we die verbeteren?

Gesteund op een jarenlange ervaring in de begeleiding van aandeelhouders helpen we u een gunstige onderhandelingspositie te verkrijgen. We zorgen er niet alleen voor dat u als aandeelhouder regelmatiger op de hoogte wordt gebracht van cruciale bedrijfsbeslissingen, maar ook meer betrokken wordt en meer inspraak hebt.

Als u dat wenst, voeren we eveneens een waardebepaling van uw participatie uit, zodat u die op de lange termijn met kennis van zaken kunt beheren.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U ervaart een gebrek aan transparantie en informatie.
U wordt niet vertegenwoordigd in het bestuursorgaan.
U heeft geen of onvoldoende zeggenschap.
U heeft geen idee van de waarde van uw aandelen.
U kan geen aanspraak maken op een voorziene exitregeling.

Plan van aanpak

Stap 1

We verzamelen de juridische en financiële informatie die nodig is om uw positie kritisch te analyseren.

Stap 2

We maken een helder overzicht van de afspraken die gelden voor uw positie.

Stap 3

We bespreken met u de inzichten die we uit onze analyse haalden.

Stap 4

We lichten onze adviezen over hoe u uw positie versterkt toe.

Stap 5 (optioneel)

We stellen een strategie op en begeleiden u in de noodzakelijke onderhandelingen.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.