We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Opstart & organisatie van vennootschappen en partnerships

Deminor NXT > Diensten > Governance > Opstart & organisatie van vennootschappen en partnerships

Bij het opzetten en structureren van vennootschappen en partnerships komen er heel wat juridische en financiële vragen kijken. Welke rechtsvorm is voor onze opstart het meest geschikt, met welk (werk)kapitaal gaan we aan de slag, hoe worden de aandelen verdeeld, welke (winst- of stem-) rechten worden toebedeeld aan de aandeelhouders, hoe wordt het bestuursorgaan gestructureerd, afspraken omtrent intrede van externen en exit strategieën, enzovoort.

Vragen die u zich misschien stelt

Welke vennootschapsvorm is het meest geschikt voor mijn onderneming?
Welke bestuursvorm en wisselwerking tussen organen is aangepast aan mijn onderneming?
Wat zijn de essentiële formaliteiten bij het opstarten van een vennootschap of partnership?
Hoe kan ik mijn zakelijke belangen beschermen en risico's minimaliseren?
Wat zijn courante afspraken tussen aandeelhouders en hoe formaliseren we dit?
Hoe vertaal ik mijn plannen in een realistisch business plan?

Het is cruciaal om gezamenlijke doelstellingen te bepalen, een haalbaar business plan te maken en heldere afspraken te maken over alle aspecten van de samenwerking.

Dat betreft de hele periode van de samenwerking, maar ook wanneer de partners van elkaar willen scheiden of wanneer er conflicten zijn.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U heeft een duidelijk bedrijfsplan en wilt de juiste juridische structuur om uw visie te realiseren.
U wil een vennootschap oprichten en uw financiën goed uitlijnen met uw plannen.
U heeft externe financiering nodig om uw onderneming van de grond te krijgen.
U wil begeleiding bij het vormgeven van een solide partnership.

Plan van aanpak

Stap 1

We bespreken uw project om de meest geschikte vennootschapsvorm te bepalen.

Stap 2

We maken een gedetailleerd financieel plan op met een overzicht van de doelstellingen, verwachtingen, strategieën en projecties.

Stap 3

We zorgen dat elke partij gealigneerd is en maken heldere afspraken over de samenwerking.

Stap 4

We begeleiden u bij het opstellen van alle juridische documenten en overeenkomsten.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.