We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Opmaak & beoordeling van een financieel businessplan

Deminor NXT > Diensten > Finance > Opmaak & beoordeling van een financieel businessplan

Een financieel businessplan is een onmisbaar onderdeel van een strategisch businessplan. Terwijl uw strategisch ondernemingsplan eerder de ‘waarom’- en de ‘wat’-vragen van uw bedrijf beantwoordt, behandelt uw financiële bedrijfsplan vooral de ‘hoe’-vraag.

 

In een strategisch plan bepalen we de strategische doelstellingen van de onderneming. Denk aan de omschrijving van het producten- of dienstenaanbod, de beoogde marktsegmenten, de commerciële strategie, de marketingaanpak, enzoverder. In het financiële businessplan vertalen we uw strategie naar concrete cijfers – met een projectie van de balans, de resultatenrekening en de verwachte kasstromen voor de eerstkomende jaren. We bepalen samen op welke wijze u de middelen en de nodige investeringen moet inzetten om de strategie volgens het plan uit te voeren en uw doelstellingen te behalen. Met het financiële businessplan beschikt u over meetbare KPI’s voor de beoordeling van uw beleid.

Vragen die u zich misschien stelt

Hoe maak ik een businessplan op of beoordeel ik het plan dat mij wordt voorgelegd?
Hoe krijg ik inzicht in de financiële situatie van mijn onderneming?
Hoe rapporteer ik cijfers aan het bestuur en de aandeelhouders?
Hoe breng ik een doelgerichte, financiële strategie in kaart?
Hoe vertaal ik die naar een meerjarenplan?
Hoe kan ik de verwezenlijking van het financieel businessplan in de toekomst meten?
Hoe bepaal ik mijn KPI’s?

Deminor NXT beschikt over een ervaren team van financiële experten die u bijstaan in de opmaak of objectieve beoordeling van uw financieel businessplan.

 

Onderbouwde en realistische strategieën bieden u een heldere kijk op de verwachte situatie van uw onderneming. Ze vormen een handige leidraad voor toekomstige beslissingen, geven u een beter inzicht in de gevolgen van uw beleidsbeslissingen en vormen een sterke basis voor onderhandelingen met investeerders of banken.

Wat krijgt u concreet van ons?

Wij geven u inzicht in…

Businessplan

uw genormaliseerde, historische prestatie

de toekomstperspectieven van uw onderneming in haar specifieke sector

de financiële impact van bovengenoemde toekomstverwachtingen

uw optimale kapitaal- en financieringsstructuur

uw huidige businessplan en de evaluatie daarvan

Plan van aanpak

Stap 1

We bespreken uw strategie en bepalen samen de toekomstverwachtingen van uw onderneming.

Stap 2

We analyseren uw historische cijfers, beoordelen kritisch bovengenoemde verwachtingen en passen normalisaties toe.

Stap 3

Wij stellen een uitgebreid businessplan op en testen de impact ervan met een sensitiviteitsanalyse.

Stap 4

Na bespreking van het eerste ontwerp bezorgen we u het financieel businessplan, meestal samen met een toelichtend presentatiedocument.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.