We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Structureren van vermogen & controle

Deminor NXT > Diensten > Wealth > Structureren van vermogen & controle

Het leven staat niet stil. En cours de route wordt u niet alleen op sociaal, maar ook op juridisch, fiscaal en financieel vlak geconfronteerd met veranderingen en gebeurtenissen die uw leven en vermogen mee vormgeven. Door een vermogensstructuur op te stellen en up-to-date te houden, wordt uw totale financiële en fiscale situatie in kaart gebracht. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van uw planningsmogelijkheden.

Vragen die u zich misschien stelt

Hoe structureer ik mijn professionele en privévermogen op een zo fiscaal gunstig mogelijke manier?
Hoe kan ik mijn vermogen diversifiëren om risico’s te beperken? Wat is een gezonde verdeling tussen de activaklassen? Is er plaats voor private equity in mijn portefeuille?
Hoe kan ik mijn vermogen beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen en juridische risico's?
Hoe kan ik geld van mijn vennootschap op een fiscaalvriendelijke manier naar mijn privévermogen overhevelen?
Hoe kan ik mijn vermogensstructuur aanpassen aan de veranderende economische omstandigheden?
Welke rol spelen filantropie en maatschappelijke betrokkenheid bij het structureren van mijn vermogen?
Hoe dek ik mezelf en mijn familie in op successievlak?

Deminor NXT helpt u om uw professionele en privévermogen op maat te structureren en te optimaliseren. Een actuele en bijgewerkte vermogensstructuur zorgt voor een helikopterview en draagt bij tot gemoedsrust.

Het helpt u in uw rol als ondernemer om in- of uit te zoomen op uw vermogen en in te spelen op opportuniteiten of gebeurtenissen.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U staat voor een belangrijke levensgebeurtenis – zoals een huwelijk, echtscheiding, vaderschap of immigratie. Daarom wilt u uw vermogensstructuur opstellen of herzien, om u aan te passen aan die veranderingen en om financiële stabiliteit te behouden.
U staat op het punt een belangrijke financiële beslissing te nemen – zoals het kopen van een huis of het overnemen van een bedrijf. U wilt bijgevolg weten of die beslissing financieel haalbaar is en hoe u die het best structureert.
U bent eigenaar van enkele ondernemingen en wil een overkoepelende vermogensstructuur opzetten om het beheer en de coördinatie van de bedrijfsactiviteiten te vereenvoudigen.
U overweegt een bedrijfsovername en wil een vermogensstructuur opzetten om de financiële risico's te beperken en een vlotte overgang te garanderen.
U wenst uw vermogen op lange termijn te beheren en de financiële toekomst van uw familie te waarborgen via een efficiënte vermogensstructuur.
Een (aangekondigde) (fiscale) ingreep van de wetgever zet de rentabiliteit van uw vermogen onder druk, waardoor een herevaluatie van de huidige structuur nodig is.

Plan van aanpak

Stap 1

We houden een grondig, verkennend gesprek om uw prioriteiten en verwachtingen alsook uw vermogensinventaris in kaart te brengen.

Stap 2

We maken een overzicht op van uw huidige situatie, met aanbevelingen en risico’s.

Stap 3

We bespreken de aanbevelingen en risico’s met u en stellen na uw goedkeuring een vermogensstructuur op maat op.

Stap 4

We rollen de structuur uit en helpen u die op poten te zetten.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.