We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Overname & verkoop

Deminor NXT > Diensten > Transactions > Overname & verkoop

Wanneer u een bedrijf wilt overnemen of verkopen, zorgt deminor NXT voor een professionele aanpak en gestructureerd proces gesteund op jarenlange ervaring in kleine en grote transacties.

 

Bij een overname zorgen wij voor zekerheid over de cijfers en vooruitzichten, over hoe goed het bedrijf gestructureerd is en over welke risico’s aanwezig zijn. Wij stellen de meest geschikte overnamestructuur en financiering voor, en dekken de aansprakelijkheid voor het verleden af. Wij onderhandelen samen met u over de prijs en over een aangepast prijsmechanisme.

 

Bij een verkoop maken wij het bedrijf verkoopsklaar. We onderbouwen de prijszetting en stellen zo nodig een businessplan op. We presenteren uw bedrijf in een verkoopsdocument, met daarin alle relevante informatie overzichtelijk weergegeven. We adviseren u over hoe u de verkoop het best structureert met het oog op uw persoonlijke vermogen en onderhandelen samen met u een evenwichtig contract.

Vragen die u zich misschien stelt

Ik wil mijn bedrijf verkopen. Hoe pak ik dat aan?
Wanneer ben ik er klaar voor om het bedrijf over te laten/over te nemen?
Wat zijn de belangrijkste stappen in het verkoopproces? Hoe snel verloopt het?
Wat zijn de beste financiële, juridische en fiscale scenario’s?
Ik wil een bedrijf overnemen, maar de risico’s spreiden met mijn bestaand bedrijf. Hoe doe ik dat?
Hoe kan ik de verkoopprijs van mijn bedrijf maximaliseren?

Wanneer u deminor NXT inschakelt voor uw overname of verkoop, bent u verzekerd van professionele begeleiding van een ervaren team in M&Atransacties.

Dankzij onze gebundelde kennis en expertise op financieel, juridisch en fiscaal vlak kunnen wij u helpen tijdens het hele overname- of verkoopproces.

Situaties waarin u zich mogelijk bevindt

U wilt een bedrijf overnemen en zoekt een professionele, sterke partner om dat proces tot een goed einde te brengen.
U heeft beslist om uw bedrijf te verkopen en zoekt daarvoor professionele begeleiding.
U heeft een bod op uw bedrijf gekregen en wenst zich bij de onderhandelingen en uitwerking van de transactie te laten begeleiden.
U moet uw bedrijf verkoopsklaar maken en een due diligence voorbereiden.
U wenst als overnemer een boekenonderzoek te doen.

Plan van aanpak

Overname
Stap 1

We analyseren het doelwitbedrijf en houden verkennende gesprekken.

Stap 2

We voeren een waardebepaling uit en stellen een indicatief bod op.

Stap 3

We brengen de due diligence in orde en kiezen samen met u de gepaste transactiestructuur.

Stap 4

We onderhandelen en finaliseren de financiering.

Stap 5

We onderhandelen met de verkoper en stellen de nodige documentatie op.

Stap 6

We ronden de transactie af.

Plan van aanpak

Verkoop
Stap 1

We maken het bedrijf verkoopsklaar, stellen een businessplan en waardebepaling op, en bepalen samen met u de vraagprijs.

Stap 2

We bereiden de verkoop voor door het juiste verkoopproces te kiezen (informatiememorandum, vendor due diligence).

Stap 3

We kiezen de juiste koper, leggen een intentieverklaring af en brengen de due diligence in orde.

Stap 4

We onderhandelen met de koper en stellen de nodige documentatie op.

Stap 5

We ronden de transactie af.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.