We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Uitvoering van een fairness opinion

Deminor NXT > Diensten > Finance > Uitvoering van een fairness opinion

Wordt u als aandeelhouder of bestuurder geconfronteerd met een transactie die een impact zal hebben op uw vermogens- of aandeelhouderspositie? Of bent u op zoek naar een onpartijdige beoordeling van een potentiële transactie? Maak dan gebruik van onze fairness opinion, ook wel second opinion genoemd, om de juiste beslissing te nemen.

 

Onze experten voeren een kritische, maar vooral objectieve analyse uit van de voorgestelde transactie. Zo bepalen zij of de voorwaarden en modaliteiten eerlijk en billijk zijn, en of de transactie de belangen van elke aandeelhouder respecteert. Ook gaan ze na of een goed bestuur wordt nageleefd.

Ze analyseren de transactie grondig op financieel en juridisch vlak, voeren een “due diligence” uit, en beoordelen de methodologie en assumpties die aan de basis van de transactie liggen.

Vragen die u zich misschien stelt

Ik wens een objectieve opinie over een overname. Kan ik daarvoor bij jullie terecht?
Ik wil deze transactie of structuurwijziging kritisch laten beoordelen door een derde partij. Doen jullie dat?
Ik word geconfronteerd met een kapitaalverhoging en zie mijn belang in het bedrijf als aandeelhouder verwateren. Is dat fair en billijk? Hoe kan ik dat beoordelen en mij ertegen verzetten?
Ik wens een transactie uit te voeren en zou graag weten of ik kritiek kan verwachten van mijn aandeelhouders. Kan ik bij jullie een externe opinie vragen?
Ik ben van plan een governancewijziging te doen, maar verwacht oppositie van mijn aandeelhouders. Kan ik bij jullie terecht voor een aanbeveling?
Er is een overnamebod gelanceerd op mijn beursgenoteerde bedrijf. Wat is jullie mening over de biedprijs en over de overige modaliteiten?
In een procedure heeft de deskundige een schatting gemaakt, maar ik kan mij er niet in vinden. Kunnen jullie daarover een second opinion geven?
Ik vind dat er wijzigingen worden voorgesteld in de governance van dit bedrijf die niet aanvaardbaar zijn. Kunnen jullie mij daarin adviseren?
Volgden we alle formele regels goed op bij deze transactie?

Als aandeelhouder wordt u wel eens geconfronteerd met transacties die uw positie grondig kunnen beïnvloeden. Denk maar aan een kapitaalverhoging met verwatering van uw belangen, een fusie of overname, of simpelweg een herstructurering. Daarnaast kunnen er ook wijzigingen gebeuren in de structuur, de samenstelling of de werking van de bestuursorganen, die strijdig zijn met een deugdelijk ondernemingsbestuur. In zulke gevallen raden wij u aan om ons, als een externe partij, een fairness opinion te laten uitvoeren.

Wij helpen u bij…

Mogelijke transacties

de verkoop van uw aandelen

de inkoop van eigen aandelen

een fusie of een overname

een kapitaalverhoging

een herstructurering

een spin-off van een nieuw dochterbedrijf

Plan van aanpak

Stap 1

We verzamelen de nodige data en analyseren de documenten over de transactie.

Stap 2

We bespreken onze bevindingen met de verantwoordelijken – met name de onafhankelijke bestuurders, het management, de meerderheidsaandeelhouders, de betrokken externe adviseurs en/of de deskundigen.

Stap 3

We nemen de juridische en financiële voorwaarden van de transactie kritisch onder de loep en beoordelen de redelijkheid ervan.

Stap 4

We maken een verslag met een samenvatting van onze bevindingen en onze (un)fairness opinion

Stap 5 (optioneel)

We leggen de conclusies aan de raad van bestuur en/of de
aandeelhouders voor.

Neem contact op

Aarzel niet om ons een bericht te sturen: wij luisteren graag naar uw vraag en doen ons uiterste best om die snel en uitgebreid te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om persoonlijk langs te komen in Brussel, Gent of Antwerpen.