We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Big Refresh - 5 februari 2024

deminor NXT > Nieuws > Big Refresh – 5 februari 2024

Geschreven door

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond family offices en vermogensbeheer. Meer en meer familiebedrijven anticiperen op een familiale overdracht door goed na te denken over hoe ze familiaal vermogen beheren en investeren, met het oog op lange termijn.

 

Op Voka’s Big Refresh event van maandag 5 februari, bespraken en fileerden onze collega’s van de wealth afdeling, Wim Van der Meiren en Pieter Timmerman, enkele “hot topics” rond family offices en familiale overdrachten.

 

De focus werd voornamelijk gelegd op de overdracht van, en het gunstregime rond familiale vennootschappen met privaat vastgoed in portefeuille en de onrechtstreekse schenking van aandelen via de zogenaamde “bierroute”.

 

Hoe kunnen famillies hun weg vinden in het doolhof van adviezen en technieken? Waar liggen de valkuilen en de opportuniteiten? Wat zijn de te verwachten evoluties?

 

Wenst u meer informatie over familiale overdrachten, neem dan zeker contact op met een van onze collega’s.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.