We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Debatavond deminor NXT Brussel: 12 oktober 2023

deminor NXT > Nieuws > Debatavond deminor NXT Brussel: 12 oktober 2023

Geschreven door

Verkoop van een participatie. Kortingen: taboe of realiteit?

 

Op donderdagavond 12 oktober 2023 organiseerde deminor NXT een debatavond in Brussel rond het thema “Verkoop van een aandelenparticipatie. Kortingen: taboe of realiteit?”.

 

We hadden een indrukwekkend panel van experts om dit vrij technische onderwerp te bespreken: Louis-Adrien Lussey (Partner EY België), Olivier De Vos (Managing Partner Degroof Petercam Corporate Finance), Luis Laperal (Partner RSM België). De moderator en keynote speaker was Pierre Nothomb, Voorzitter van deminor NXT.

 

De discussie tussen de panelleden, met veel interventies en vragen uit het publiek, ging over de financiële aspecten van de kortingen (onder welke omstandigheden kan een korting worden toegepast, op welk niveau, enz.).

 

We probeerden de empirische benadering te vermijden die vaak wordt gebruikt om een korting vast te stellen. Integendeel, het was heel interessant om te zien dat het mogelijk was om het niveau van een bepaalde korting te objectiveren, wanneer een transactie beantwoordde aan enkele specifieke voorwaarden.

 

Naast de financiële overwegingen gaven de panelleden veel referenties van soorten transacties waarbij een korting wordt gebruikt en in welke mate deze gerechtvaardigd kan zijn.

 

Hierna hebben we een aantal adviezen besproken om te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan een te grote korting wanneer je als minderheidsaandeelhouder uit je positie moet stappen. Er zijn natuurlijk enkele wettelijke en contractuele beschermingen die kunnen worden geactiveerd om te voorkomen dat je een aanzienlijk deel van je participatiewaarde verliest.

 

 

Voorafgaand aan het debat, hadden de genodigden nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de twee informatiesessies in het kader van onze dienstverlening: “Hoe verkoopt u uw aandelen aan de beste prijs? Een paar legale troeven achter de hand.” of “Hoe kunt u de groei van uw bedrijf succesvol financieren?”

 

Na afloop van de infosessie en het debat konden de aanwezigen, tijdens een walking dinner, verder discussiëren over dit interessante onderwerp in de rooftopbar van Comet Meetings Louise.

 

                 

 

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.