We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Lancering UNIZO-Code voor Goed Bestuur in samenwerking met Deminor

deminor NXT > Nieuws > Lancering UNIZO-Code voor Goed Bestuur in samenwerking met Deminor

Geschreven door

Deminor is bijzonder fier de lancering van de nieuwe UNIZO-Code voor Goed Bestuur te mogen aankondigen. Als vertrouwde expertisepartner van UNIZO mocht Deminor als medeauteur een volledig nieuwe code mee helpen opstellen.

 

De nieuwe UNIZO-Code voor Goed Bestuur is aangepast aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen, maar richt zich vooral tot alle zelfstandige ondernemers en niet-beursgenoteerde (al dan niet familiale) vennootschappen.

 

De Code werd opgesteld als een praktische handleiding vol aanbevelingen die niet alleen concreet zijn, maar ook flexibel toe te passen afhankelijk van de levenscyclusfase, de omvang, ambities en eigenheden van elke onderneming.

 

Het doel van UNIZO was om een nieuwe Code tot stand te brengen met aanbevelingen van en voor ondernemers. Om dit doel te bereiken, werden onder het voorzitterschap van Bernard Thuysbaert (Managing Partner van Deminor) binnen de UNIZO-Stuurgroep Corporate Governance verschillende beroepsorganisaties en enthousiaste bedrijfsleiders bij elkaar gebracht om hun ervaring en inzichten te delen en de inhoud van de code vorm te geven. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd dat de Code een handboek is waarin elke ondernemer en eigenaar zich kan herkennen en inspiratie kan vinden.

 

Deminor is erg blij om als UNIZO-partner deze Code mee te mogen promoten, en hoopt van harte dat de Code ondernemers en eigenaars een steunpilaar kan bieden, des te meer in deze crisistijden.

 

Graag danken wij Robin Deman, Expert Economie & Onderzoek bij UNIZO, en Lien Verhasselt, Legal Associate bij Deminor voor hun redactionele inbreng.

 

Op de website www.codegoedbestuur.be vindt u een digitale versie van de Code voor Goed Bestuur.

 

Daar vindt u ook:

  • Een link naar 10 praktische fiches met tips en concrete stappen om de aanbevelingen van de Code voor Goed Bestuur in uw onderneming toe te passen.
  • Een link naar 10 videolessen waarin de aanbevelingen van de Code voor Goed Bestuur worden toegelicht met praktische tips en illustraties. Vijf van deze videolessen worden gebracht door Bernard Thuysbaert. De videolessen zijn onderdeel van de online UNIZO Ondernemersacademie.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.