We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Voka Investor Readiness programma

deminor NXT > Nieuws > Voka Investor Readiness programma

Geschreven door

Op woensdag 31 mei 2023 werden Deminor en dups (Deminor for start-ups) uitgenodigd door Voka in het kader van het Investor Readiness programma voor ambitieuze scale-ups.

 

Op de agenda stonden verschillende workshops over de organisatiestructuur en het oprichten van een raad van advies of van een raad van bestuur met externen in startende ondernemingen.

 

Onder het mom “back tot basics” werd de namiddag aangevat met enkele basisprincipies rond het begrip “corporate governance” of deugdelijk bestuur. Lien Verhasselt ging in op de vraag “hoe werkt mijn start-up nu eigenlijk als vennootschap?”. Een vraag waarop het antwoord kennen, dès te belangrijker wordt wanneer een externe investeerder instapt in het kapitaal, zo blijkt…

 

Vanuit zijn praktijkervaring als externe bestuurder en adviseur gaf Bernard Thuysbaert ook enkele best practices mee voor het oprichten en organiseren van een professionele raad van bestuur of raad van advies in startende ondernemingen:

  • Hoe zorg ik voor een complementaire samenstelling?
  • Wat is de aanbevolen vergaderfrequentie?
  • Hoe verzeker ik een goede opvolging van te ondernemen actiepunten?

Heeft u ook interesse om het Investor Readiness programma te volgen of wilt u graag meer weten over één van bovenstaande thema’s? Neem dan een kijkje op de website van Voka (Investor Readiness | Voka) of stel uw vraag aan Lien Verhasselt of Bernard Thuysbaert.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.