We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Deminor en Noshaq lanceren SWITCH FUND!

deminor NXT > Nieuws > Deminor en Noshaq lanceren SWITCH FUND!

Geschreven door

Deminor en Noshaq slaan de handen in elkaar voor de lancering van SWITCH FUND, het eerste Belgische fonds dat zich toelegt op het beheer en het versnellen van exits van minderheidsparticipaties, alsook op de realisatie van investeringen met zicht op een snelle maturiteit.


Waarom?

Deminor en Noshaq stellen vast dat publieke en private beleggingsinstellingen in zowel Wallonië als in Brussel het grootste deel van hun toegevoegde waarde inzetten tijdens de eerste vijf jaar van het ondersteunen van een groeibedrijf.

Na deze periode kan de meerwaarde van het partnerschap in sommige gevallen afnemen. Wanneer bepaalde belangrijke gebeurtenissen zich voordoen (vernieuwing van het leiderschap, hervorming van de governance, enzovoort) nemen de ondernemer en zijn aandeelhouders vaak een afwachtende houding aan, die ertoe leidt dat de participatie wordt “geblokkeerd” en/of minder liquide wordt

De verkoop van deze minderheidsparticipaties kan dan worden bemoeilijkt of onder ongunstige voorwaarden plaatsvinden (bijvoorbeeld door aanvaarding van een korting).

Om deze moeilijkheden het hoofd te bieden, kan de tussenkomst van een derde partij met ervaring in onderhandelen en het beheren van participaties, waarde creëren en de kansen op een exit tegen gunstige voorwaarden maximaliseren.

 

Doelstellingen?

De oprichting van SWITCH FUND heeft tot doel het rendement en de snelle rotatie van de beheerde activa te verhogen, maar ook om investeringen in de Waalse en Brusselse economie te versnellen en de werkgelegenheid in Franstalig België te ondersteunen. Dit door de omvang van de nieuwe projecten die het fonds financiert en door de overdracht van ondernemingen te vergemakkelijken.

Het fonds zal dus inspelen op de behoeften van eigenaars van minderheidsbelangen die zullen kunnen genieten van een soms ontbrekende liquiditeit, waardoor ook financiële middelen vrijkomen die in andere kmo’s kunnen worden geherinvesteerd.

SWITCH FUND richt zich op de exit van de participaties van de Noshaq Group en van derde investeerders, privé of professioneel, die snel een deel van de décote willen recupereren.

 

Voor wie?

SWITCH FUND biedt een interessante oplossing aan beleggers die op zoek zijn naar een snel rendement op hun investering.

Het doel is om in de komende maanden 35 miljoen euro (aan kapitaal en aan leningen of obligaties) op te halen, met de verwachting om de eerste investeringen te doen in de eerste helft van 2021.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.