We voice your share.

Conflict

Governance

Finance

Transactions

Wealth

Spanningen? Uiteenlopende visies? Een gebrek aan informatie of vertrouwen? Wij beschikken over de nodige ervaring om te bemiddelen en conflicten tussen aandeelhouders of bestuursleden op te lossen.

Corporate governance ligt aan de grondslag van waar wij in geloven: de keuze van de juiste structuur waarin transparante communicatie primeert en de rollen worden gerespecteerd om in vertrouwen met elkaar te werken.

Bij deminor NXT zorgen we ervoor dat uw cijfers kloppen. Of het nu gaat om een waardebepaling van uw aandelen of uw bedrijf, een cashflowplanning of een financiële analyse. We vertalen uw strategie naar een financieel businessplan en adviseren u bij investeringsbeslissingen.

Deminor NXT leidt transacties in goede banen dankzij de gebundelde juridische, fiscale en financiële expertise van een ervaren M&A-team. Of het nu gaat om een overname, een familiale opvolging, een exit, een kapitaalsverhoging of een andere vorm van financiering, wij streven steeds naar een objectieve waardebepaling, waardemaximalisatie en solide overeenkomsten.

What’s next? Wij luisteren naar uw vraag of behoefte rond uw persoonlijke vermogen en begeleiden u bij het nemen van de volgende stappen. Als uw compagnon de route maken we u wegwijs in een voor u op maat uitgewerkte vermogensstructuur.

Debatavond deminor NXT- Ghelamco Arena Gent

deminor NXT > Nieuws > Debatavond deminor NXT Gent

Geschreven door

Transacties tussen aandeelhouders. De kunst van waardecreatie.

 

Op woensdagavond 22 november 2023 organiseerde deminor NXT een debat in de Ghelamco Arena in Gent, rond het thema “Transacties tussen aandeelhouders. De kunst van waardecreatie.”

 

Na de verwelkoming en een korte uitleg over onze rebranding door onze CEO Bernard Thuysbaert had Jan Baptist Cooreman (Executive Partner & Manager Ghent Office) het genoegen het debat te modereren tussen Koen Hoffman (Value Square), Jan Suykens (Ackermans & van Haaren) en Bernard Thuysbaert. Door hun ruime praktijkervaring werd het een boeiend debat over waardecreatie bij transacties.

 

 

Voorafgaand aan het debat, hadden de genodigden de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de twee informatiesessies in het kader van onze dienstverlening:

  • Waarde maximaliseren bij een exit
    Een exit onderhandelen als aandeelhouder start soms vanuit een ongustige positie. Zijn er afspraken met de overige aandeelhouders? Is er voldoende informatie beschikbaar? Welke hefbomen zijn er om een exit aan faire voorwaarden te bekomen? Wat is de juiste waarde van een bedrijf? Hoe vindt men kandidaat-kopers? Wat is de beste aanpak om de waarde te maximaliseren? Aan de hand van enkele praktijkgevallen overlopen wij samen met u de weg naar een transactie.
  • Optimaliseren van de (eigendoms)structuur voor een exit
    De onderneming is voor de aandeelhouders meestal een substantieel deel van hun vermogen. Bij een exit zijn meerdere scenario’s mogelijk in functie van het type overnemer (bestaande aandeelhouder, externe koper…). Er zijn ook grote verschillen in functie van de financieringswijze van de transactie. Via enkele praktische cases wordt meer inzicht gegeven in de mogelijkheden om de transactiestructuur te optimaliseren.

 

   

 

Na afloop van de informatiesessies en het debat konden de talrijke aanwezigen verder discussiëren over dit boeiende onderwerp tijdens een walking dinner.

Verwante artikels

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze 3-maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze diensten en inzichten.